ORDU / AKKUŞ - Akpınar Şehit Fatih Güney Ortaokulu

Akpınar Şehit Fatih Güney Ortaokulu

AKPINAR MAH. CUMHURİYET MEY. NO 11 AKKUŞ / ORDU
Vizyon
Sürekli gelişim felsefemiz, hayatta başarılı olan öğrencilerimiz, nitelikli öğretmenlerimiz ve içimizdeki takım ruhu ile alanımızda en çok tercih edilen ve mensubu olmaktan gurur duyulan bir eğitim kurumu olmak.
Misyon
Bölgemizde Milli Eğitim Sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda, bilgi çağı ve bilgi toplumunun gerekleri olan yenilikleri takip ederek gençlerimizi, çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı ve seçkin bir ortağı olan bireyler olarak yetiştirilmesinde araç olan eğim ve öğretim sürecini düzenli, adil, kalıcı, gelişime açık bir biçimde uygulayarak, her yönden kurumun, etkinlik ve verimliliğinin en üst düzeye çıkartılmasını sağlamak.
her yıl Fen lisesine, Anadolu liselerine birçok öğrenci yerleşmektedir.
Ulaşım
haftada 6 gün sabah 07:00 de Ünye´ye gidiş ve saat 15:00 Ünyeden Akpınara dönüş arabalarımız vardır.
Okulumuz Akkuş´un Akpınar Mahallesinin merkezinde yer almaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Ordu-Akpınar :145km(2 Saat), Ünye-Akpınar :56km (1 saat 10 dakika), Akkuş-Akpınar:30km (40 dakika) mesafesindedir.
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda her yıl öğrenciler arasında farklı spor dallarında turnuvalar yapılmaktadır. Spor Lisesine gidecek öğrenciler için kurs açılarak çalışmalar yapılmaktadır.
2018 yılında TÜBİTAK Bilim Fuarına okulumuz 15 proje ile katılmıştır.