ORDU / AKKUŞ - Akpınar Şehit Fatih Güney Ortaokulu

ŞEHİDİMİZ FATİH GÜNEY

ŞEHİDİMİZ  FATİH GÜNEY

ŞEHİDİMİZİN HAYATI

Şehit İstihkam Astsubay Çavuş Fatih GÜNEY, 15 Ekim 1995 tarihinde Emriye-Hidayet GÜNEY çiftinin dört evladından biri olarak Ordu ilinin Akkuş ilçesinde dünyaya gelmiştir. Ordu/Akkuş Akpınar Yeniköy İlköğretim okulu ve Akpınar Ortaokulunda ilköğretimini tamamlamıştır. 2011 yılında Ordu Lisesinden mezun olup, 2017 yılında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Kaman Meslek Yüksekokulu, İnşaat Bölümü Yapı Denetim Programından birincilikle mezun olmuştur.

Şehit İstihkam Astsubay Çavuş Fatih GÜNEY; 14 Mart- 21 Ağustos 2020 tarihleri arasında İstihkam okulu ve eğitim merkezi, İstihkam okulu öğrenci ve kurslar Tabur Komutanlığı emrinde kursiyer astsubay eğitimini başarıyla tamamlamıştır. 22 Ağustos 2020 tarihinde 2. Ordu Harekât Destek Yardımcı Başkanlığı, İstihkam Başkanlığı, İstihkam İnşaat, Bakım ve Onarım Tabur Komutanlığı emrine atanmıştır.

Siirt'te görev yaparken Suriye'nin El-Bab bölgesindeki Fırat Kalkanı Harekâtına katılmıştır. Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında Hazvan Üs Bölgesi 500 metre kuzeyinde intikal halinde olan askeri araca bölücü terör örgütlerince yapılan tanksavar saldırısı sonucunda 24 Temmuz 2021 tarihinde şehit olmuştur.

Aziz Ruhu şad Olsun...

Şehidimiz FATİH GÜNEY'in ismi İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün almış oldukları karar ile okulumuza verilmiştir. 2022 yılından sonra okulumuz adı AKPINAR ŞEHİT FATİH GÜNEY ORTAOKULU olarak değişmiştir. Okulumuzda şehidimizin öğrencilerimiz ve gelen misafirlerimiz tarafından tanınması için şehidimizi anlatan bir köşe hazırlanmıştır. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi birkez daha yad ediyoruz. Mekanlarınız cennet ruhunuz şad olsun.

29-05-202329-05-2023

Yayın: 29.05.2023 - Güncelleme: 29.05.2023 19:42 - Görüntülenme: 103